Gedenktekens

De keuze voor een grafsteen, een grafmonument, een gedenkteken of een urn komt meestal pas enige tijd na het overlijden van uw dierbare aan de orde. Wanneer u besluit om een monument te plaatsen op een graf of aan een urnenmuur, dienen er keuzes gemaakt te worden over het monument. Keuzes met betrekking tot het toe te passen materiaal, de vorm, de tekst en de letters.

Wij begeleiden en adviseren u in dit keuzeproces, waarin het materiaal, de vormgeving en de kleur van het monument worden ingevuld. De vrijheid in keuze is enorm toegenomen door verbeterde technieken. Hierbij kunnen monumenten in allerlei vormen worden gemaakt, aangepast aan de stijl of leefgewoonte van uw dierbare.
Het is ook mogelijk om een monument naar eigen ontwerp te laten maken. Hierbij wordt op basis van schetsontwerpen het uiteindelijke model voorbereid. Het ontwerp kan gebaseerd zijn op een voorbeeld vorm, zoals het muziekinstrument van een musicus of een fantasievorm aansluitend bij het gevoelsleven.

Daarnaast zijn er mogelijkheden om natuursteen te combineren met glas, brons, rvs, of andere materialen.

Voor een monument worden veel soorten graniet, maar ook enkele soorten marmer en kalkstenen toegepast. Natuursteen is in vele kleuren leverbaar.

Ook kunnen diverse accessoires worden geleverd, zoals vazen, lampjes, beeldjes, foto’s en dergelijke in natuursteen, brons, glas, porselein, rvs enzovoorts.

Vanuit de begraafplaatsen worden eisen gesteld aan de monumenten die geplaatst worden, zowel voor eigen of familiegraven als voor algemene graven. Van een groot aantal begraafplaatsen zijn wij reeds op de hoogte van hun eisen en kunnen u daar dan ook direct in adviseren.

Tevens staan wij voor u klaar als er reeds een monument bestaat en er een aanpassing is gewenst. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een extra inscriptie of het veranderen of opknappen of restaureren van het bestaande monument.

Hoewel de meeste monumenten een bestemming krijgen binnen de regio Haaglanden is plaatsing en aanpassing in heel Nederland mogelijk.

De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens de Algemene Voorwaarden voor Gedenktekens.